FAQ

Wat is een Pixel Pitch?

Black of white LED’s?

Contacteer ons voor info op maat!

Enkele veel gestelde vragen. Bel of stuur ons gerust met elke onduidelijkheid. We geven je graag advies op maat!

Het aansturen van een LED scherm kan op verschillende manieren. De optimale keuzes hangen af van jouw toepassing.

Bij live-beelden gebruiken we vaak een Novastar VX6S video processor. Indien beelden vooraf aangeleverd worden gebruiken we eerder een sending card, een media player en een 4G-router (optioneel).

Een sending card zorgt er o.a voor dat de signaal van een bron (bv. media player) over een HDMI kabel wordt omgevormd naar een signaal RJ45 dat gelezen kan worden door de receiver carts van het scherm.

De optimale keuze hangt af van de toepassing: de kijkafstand, het soort beeldmateriaal, de omgeving, het budget etc.

De LED trailers en totems hebben een aantal standaardmaten. Voor buitenreclame kiezen we voor schermoppervlaktes kleiner dan 7m². Bij middelgrote evenementen selecteren we de 7m² of de 15m². Voor zéér grote evenementen of drive-in cinema’s gaan we eerder naar 28m².

Zowel in de verhuur als in de verkoop kunnen we het scherm ook op maat assembleren.

We hebben geluidsinstallaties, satellieten, een kleinere stroomgroepen beschikbaar in ons verhuuraanbod. Echter ligt onze focus wel op de LED schermen waardoor we voor grote projecten samenwerken met partners. We kunnen je dan wel in de juiste richting sturen.

Tenzij anders bepaald in het voorstel zorgt de klant voor het stroompunt en de LEDify technieker voor de nodige bekabeling tot aan het scherm. Het nodige stroom hangt af van de grootte en het type LED scherm.

  • schermoppervlakte < 5m² – 1 x 220V 16A (normaal stopcontact met penaarde)
  • 5m² < schermoppervlakte < 10m² – 2 x 220V 16A
  • 10m² < schermoppervlakte < 15m² – 3 x 220V 16A of 1 x 380V 32A

Is de afstand tussen het scherm en het stroompunt groter dan 30m? Geef ons op voorhand een seintje zodat we een extra lange kabel kunnen voorzien.

Loopt de kabel over een weg of pad? Dan zijn kabelgoten aangeraden. Contacteer ons voor meer info hieromtrent.

De klant is zelf verantwoordelijk voor de gehuurde goederen. Een eventuele verzekering dient de klant zelf af te sluiten bij zijn verzekeraar.

Resolutie? Maak de afbeeldingen meteen op in de resolutie van het scherm!

Bestandtypes? Zowat alle types worden ondersteund: JPEG, MP4, PPT etc. 

Tips & tricks bij opmaak beelden voor buitenreclame?
LED schermen zorgen er ongetwijfeld voor dat je opvalt in het straatbeeld. Het zijn heldere en levendige eyecatchers. Al is het de kwaliteit beeldmateriaal die ervoor zorgt dat uw boodschap blijft hangen bij voorbijgangers. Waarop moet je zeker letten?

LESS IS MORE! Wees kort en krachtig in je communicatie!
Voorbijgangers passeren snel voorbij het scherm. In één oogopslag dienen ze de boodschap te begrijpen. Maak deze dus zo duidelijk mogelijk door korte en grote teksten tezamen met veelzeggende afbeeldingen en video’s te gebruiken. Te veel bijkomende informatie zorgt ervoor dat je aan kracht verliest. Wil je meerdere boodschappen communiceren? Toon ze dan op aparte slides.

Kies voor kleurcontrast.
Lichte teksten op een donkere achtergrond werken het beste omdat ze sneller leesbaar zijn door passanten.

Gebruik dezelfde stijl in al je slides. 

Hou rekening met verkeersveiligheid.
Zoek een juist evenwicht tussen opvallen en afleiden. We raden af flitsende afbeeldingen te gebruik. Groen, rood en oranje vermeid je best bij verkeerslichten.

Tips & tricks bij opmaak beelden voor andere toepassingen?
In andere gevallen passeren mensen langzaam voorbij het scherm. Hierdoor gaan de bovenstaande tips niet meer op. Wees vrij en creatief!

Hulp nodig bij de opmaak van de beelden? Onze grafische ontwerper helpt je graag verder. Contacteer ons voor meer info!

In de meeste gevallen gebeurt het transport door een LEDify technieker. Deze variabele kost wordt berekend op basis van de afstand tussen onze showroom en de locatie van de klant.

LED-trailers worden vervoerd met een krachtige auto die voorzien is van een trekhaak. Voor de plaatsing van de totems hebben we een eigen kraanwagen ter beschikking. Het vervoer van bijvoorbeeld flight cases gebeurt dan weer met een bestelwagen met laadbrug.

Je kan het transport ook zelf voorzien maar dan worden er wel een aantal verantwoordelijkheden doorgegeven. Onze technieker is immers steeds voorzien van extra kabels, vervangingscomponenten, tussenstukken etc. Bij de installatie geeft hij daarnaast ook advies en ondersteunt de volledige afwerking van de LED constructie. Om jou zorgeloos te laten genieten verkiezen we het scherm zelf te plaatsen.

Maak de afbeeldingen meteen op in de resolutie van het scherm!

Waarom? Afhankelijk van de grootte en de Pixel Pitch, heeft de LED wall een bepaald aantal pixels. Een scherm met een pitch van 3.9mm en afmetingen 3500mm x 2000mm heeft bijvoorbeeld een resolutie van 896 pixel x  512 pixels. Een HD afbeelding heeft daarentegen een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De ‘scaler‘ in het scherm zorgt ervoor dat de resolutie van jouw bron wordt omgevormd naar de fysieke resolutie van de LED wall. Het is dus cruciaal dat de schaalverhouding tussen het LED scherm en de bronbestanden dezelfde zijn zodat het beeld niet uitgerokken of samengedrukt worden.

Indoor LED schermen zijn niet volledig waterdicht (veelal IP31) terwijl buitenschermen dat wel zijn (minstens IP54). De lichtintensiteit van een indoor scherm ligt tussen de 1000 en 2000 nits, terwijl een buitenscherm tot 6000 nits kan bereiken. De Pixel Pitch van een binnenscherm is doorgaan lager dan dat van een buitenscherm. Tenslotte hebben beide type schermen een ander design.

Refresh rate is een maat voor hoe vaak per seconde de afbeelding op het scherm opnieuw verschijnt. Het wordt gemeten in Hertz, dat gewoonlijk wordt afgekort als “Hz”. Een refreshrate van 1920 Hz betekent bijvoorbeeld dat het beeld 1920 keer in één seconde wordt vernieuwd.

Op de technisch fishe van een LED scherm is de refresh rate veelal 1920Hz of 3840Hz. Hieronder zie je een foto van het verschil tussen een hoge en lage refresh rate:

Met het blote oog is het verschil tussen een lage en hoge refresh rate niet te onderscheiden. Maar met een camera kan het wel problematisch worden:

Elk type LED scherm heeft een maximaal en gemiddeld verbruik uitgedrukt in W/m².

Het maximale verbruik is de hoeveelheid Watt nodig is voor het tonen een volledig wit beeld (rgb(255, 255, 255)) en maximale brightness (100%). Veelal ligt dit rond de 700W/m². Het gemiddelde verbruik ligt vaak lager dan de helft van de maximale waarde. Dit is afhankelijk van de kleuren van het beeldmateriaal alsook van het invallende zonlicht op het scherm dat de brightness zal bepalen.

Beeldmateriaal
Indien een pixel wit toont branden zowel het rode, groene en blauwe LEDje en hierdoor is het verbruik maximaal. Indien een pixel zwart toont brand er geen enkel LEDje en is er dus geen verbruik. Bij het tonen van kleuren ligt hier verbruik daartussenin. Een donkere achtergrond zal het werkelijke verbruik drastisch doen afnemen.

Brightness
Een lichtsensor zorgt ervoor dat de brightness automatische gedimd wordt in functie van het omgevingslicht. Op deze manier wordt een optimale brightness gewaarborgd. Op een zonnige zomerdag zal het scherm dus meer stroom verbruiken.

LED's talk (verstuur ons hier een bericht)!

    VOORNAAM *

    ACHTERNAAM *

    EMAIL ADRES *

    TELEFOONNUMMER *

    ONDERWERP *

    BERICHT

    TOEPASSING (optioneel)

    LOCATIE (optioneel)

    Ga naar de bovenkant